Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Luciano Passirani

Fudbalski analitičar uputio rasističke komentare na račun Lukakua

lukaku

Belgijski reprezentativac je po drugi put od dolaska u Italiju bio meta rasističkih uvreda

Italijanska televizija TopCalcio24 oglasila se nakon rasističkih komentara koje je fudbalski analitičar Luciano Passirani proteklog vikenda uputio na račun Interovog napadača Romelua Lukakua tokom gostovanja u jednoj od njihovih sportskih emisija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Belgijski reprezentativac je po drugi put od dolaska u Italiju bio meta rasističkih uvreda. Prije dvije sedmice, kada je Inter igrao u gostima protiv Cagliarija, navijači domaćeg tima rasistički su vrijeđali Lukakua što je izazvalo različite reakcije u Italiji.

Lukaku se ponovo našao u centru rasističkog skandala prošle subote tokom utakmice protiv Udinesea.

Sramotan komentar dao je italijanski fudbalski analitičar Luciano Passirani koji je opravdao rasistički ispad navijača Cagliarija rekavši da je to jedini način da se Lukaku zaustavi.

“Ako idete jedan na jedan protiv njega, ubiće vas. Jedini način da ga zaustavite jeste da mu bacite deset banana da ih pojede”, rekao je Passirani.

Direktor programa italijanske televizije Fabio Ravezzani izjavio je da Passirani, uprkos upućenog izvinjenja, više neće biti njihov gost.

“Gospodin Passirani ima 80 godina i upotrijebio je metaforu koja je na kraju ispala rasistička. Mislim da je to bio momentalni izostanak prisebnosti. Ne mogu tolerisati bilo kakve greške, čak ni momentalne”, poručio je Ravezzani.