Fudbal

Italija

Fudbalski klub Palermo prodat za deset eura

01/12/2018

Već neko vrijeme moj cilj je bio da pronađem nekoga ko će nastaviti mojim putem sa više finansijske snage i ko je sposoban za investicije koje više nisam mogao raditi, rekao je bivši vlasnik Zamperini

Fudbalski klub Palermo prodat je kompaniji sa sjedištem u Londonu za deset eura, objavio je danas bivši vlasnik italijanskog drugoligaša Maurizio Zamparini.

Zamparini je kazao da je prodao “100 posto kluba“ za simboličan iznos. On je Palermo kupio 2002. godine, a prošle je odstupio sa pozicije predsjednika.

Zamparini je naglasio da je izuzetno tužan što definitivno odlazi, ali i da je “razmišljao o budućnosti kluba“.

“Već neko vrijeme moj cilj je bio da pronađem nekoga ko će nastaviti mojim putem sa više finansijske snage i ko je sposoban za investicije koje više nisam mogao raditi. Novi londonski vlasnici podstaknuće akciju na izgradnji stadiona i trening centra. Sa knedlom u grlu sam potpisao moj odlazak“, kazao je Zamparini u otvorenom pismu navijačima Palerma.

Kada je Zamperini preuzeo Palermo, klub 30 godina nije bio u elitnom razredu italijanskog fudbala. Uspio je klub vratiti u Seriju A 2004. godine, a u njegovoj eri Palermo je pet puta igrao u evropskim takmičenjima. Od tada do sezone 2013/14, kada je ponovo ispao u Seriju B, za Palermo su igrali Edison Cavani, Javier Pastore, Paolo Dybala…

Palermo je ove sezone na vrhu tabele Serije B sa tri boda više od prvog pratioca Pescare.

Komentari

Autor: Anadolu Agency (AA)

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.