Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka

Fudbalski klub prodaje ulaznice za nepostojeću utakmicu

Stadion-Krafled-2 (1)

Istakli su da su cijene ulaznica pet eura za stajanje, deset sa sjedišta i 19,05 eura za virtualnu VIP tribinu

Fudbalski klub Uerdingen 05 iz Krefelda na zanimljiv način je počeo skupljati sredstva kako bi prebrodio finansijsku krizu izazvanu globalnom pandemijom novog koronavirusa. U klubu su se dosjetili da počnu prodaju ulaznica za nepostojeću utakmicu na stadionu Grotenburg, koji se renovira, prenosi Anadolu Agency (AA).

U pozivu koji su uputili navijačima kaže se da će svaki kupac online putem dobiti posebno dizajniranu ulaznicu, koju mogu odštampati.

“Budući da su svi sportski tereni u Njemačkoj trenutno zatvoreni, a fudbal se može održavati samo virtualno, možemo igrati i na stadionu Grotenburg. Stoga 34.500 virtualnih mjesta čeka da bude potpuno rasprodano. Pomoću kupljene ulaznice solidarnosti sa KFC-om, pokazujete za koga vam srce kuca čak i u teškim vremenima“, objavili su iz Uerdingena 05.

Istakli su da su cijene ulaznica pet eura za stajanje, deset sa sjedišta i 19,05 eura za virtualnu VIP tribinu.

Uerdingen 05 je osamdesetih godina prošlog vijeka igrao u prvoj Bundesligi, a može se pohvaliti i plasmanom u polufinale Kupa kupova 1986. godine. No, sada je trećeligaš, a u jednom trenutku je igrao i u šestom rangu njemačkog fudbala.