Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tim s Grbavice

Fudbalski klub Željezničar proslavio 98. rođendan

zeljo rodjendan

Članovi uprave FK Željezničar su jedinstveni u stavu da je centralni dio kompletnog projekta proslava 100 godina postojanja kluba, a da bi kruna brojnih planiranih aktivnosti trebalo biti osvajanje titule šampiona BiH

Povodom obilježavanja 98 godina od osnivanja Fudbalskog kluba Željezničar, uz prisustvo fudbalera, sportskih radnika i prijatelja koji su ostavili neizbrisivi trag u proteklom periodu, održano je prigodno druženje i podsjećanje na pređeni put ovog trofejnog sportskog kolektiva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rođendansko druženje je bilo i prilika da se poštovaoci kluba upoznaju sa dosadašnjim radom Uprave, kao i planovima za naredni period. U prigodnom obraćanju prisutnim, Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, zahvalio je generacijama “željovaca“, koji su omogućili da danas postoji plavi salon u kojem se nalaze fragmenti istorije kluba.

“Sve aktivnosti su podređene da se stvore nesmetani uslovi za rad i funkcionisanje prve ekipe, te naravno konsolidaciji kluba sa aspekta finansija i upravljanja, odnosno administracije“, naglasio je Džubur.

Istakao je da je cilj u tekućoj takmičarskoj sezoni na sportskom planu biti konkurentan do samog kraja prvenstva i kupa, te ako se ukaže prilika iskoristiti je i osvojiti trofej. Ultimativni cilj je izlazak u Evropu, a sve drugo bi se smatralo neuspjehom kompletnog projekta.

“Ono što Uprava i stručni štab misle kada kažemo ‘projekt’ je cilj koji smo sebi postavili u decembru 2018. godine, kada smo došli i prihvatili obavezu da damo svoj doprinos u stvaranju još boljih rezultata našeg Željezničara“, pojasnio je Džubur.

Članovi uprave FK Željezničar su jedinstveni u stavu da je centralni dio kompletnog projekta proslava 100 godina postojanja kluba, a da bi kruna brojnih planiranih aktivnosti trebalo biti osvajanje titule šampiona BiH.

Džubur je istakao još jedan bitan cilj, a to je započeti gradnju južne tribine Grbavice, te je pozvao na zajedništvo svih od legendi, prijatelja, navijača, sponzora do svih ostalih kojima je klub u srcu.

“Tražiti podršku od prijatelja nije sramota. Zato, tražimo podršku, a mi koji smo trenutno u klubu nudimo: znanje, trud, obraz i ljubav prema klubu. Ovdje mislim na nas sve, od predsjednika Skupštine, Uprave, članova svih tijela kluba, direktora i uposlenika, pa do struke i igrača na čelu sa trenerom prvog tima. Stojimo na raspolaganju za sve ideje, inicijative, i konkretne poteze koji će pomoći da ostvarimo naše ciljeve“, kazao je na kraju Džubur.

FK Željezničar osnovan je 1921. godine, a prvu zvaničnu utakmicu odigrao je 17. septembra protiv gradskog rivala SAŠK-a. U bogatoj istoriji osvojio je jednu titulu šampiona SFR Jugoslavije i šest Bosne i Hercegovine. Također, klupske vitrine krasi i šest pehara osvojenih u Kupu BiH, te tri u Supekupu, takmičenju koje više ne postoji. Najveći uspjeh na međunarodnoj sceni “Željo“ je ostvario u sezoni 1984/85, kada je predvođen Ivicom Osimom sa klupe stigao do polufinala Kupa UEFA.