Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fudbalski savezi Jugoistočne Evrope podržali Čeferina za predsjednika UEFA-e

Aleksander-ceferin

Predstavnici 13 nacionalnih fudbalskih asocijacija zemalja Jugoistočne Evrope na današnjem sastanku u Moskvi jednoglasno su podržali kandidaturu predsjednika Fudbalskog saveza Slovenije Aleksandera Čeferina za predsjednika Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), javlja Anadolu Agency (AA).

Čelnici fudbalskih saveza Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Rumunije, Bugarske, Grčke, Turske, Kipra, Rusije i Slovenije odlučili su podržati Čeferina na Vanrednom kongresu UEFA-e, na kojem će se 14. septembra u Atini birati predsjednik kontinentalne organizacije.

“Na sastanku je bilo govora i o mogućem modalitetu regionalne lige, a prezentaciju o tome održao je predstavnik UEFA-e Marc Esselink, koji je obrazložio sve moguće benefite za klubove. Dogovoreno je da se prezentirani modalitet razmotri do narednog sastanka. Također, diskutovano je o mogućem regionalnom takmičenju nacionalnih selekcija igrača do 18 godina. I ta ideja će biti razrađena i razmotrena u narednom periodu”, saopštili su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS) koji su na sastanku u Moskvi predstavljali potpredsjednik Darko Ljubojević i generalni sekretar Jasmin Baković.