Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dodik najavio

Fudbalskom klubu “Borac” institucije RS-a dat će dva miliona KM

dodik – borac – press

Plan je da nakon povratka u Premijer ligu BiH, Borac u budućnosti izađe i na evropsku scenu, a prije toga potrebno je riješiti dugove iz prošlosti

Fudbalski klub “Borac” će do kraja godine od institucija RS-a dobiti milion KM, kao i rješavanje zaostalih dugova, a u drugom dijelu sezone dodatni milion KM od republičkih institucija, izjavio je danas Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Dodik je danas posjetio FK “Borac” kako bi čelnicima kluba pružio podršku u daljem radu. Banjalučki klub osvajač je titule prvaka RS-a i očekuje ga povratak u Premijer ligu BiH.

Vico Zeljković, predsjednik FK “Borca” istakao je da su prethodnom periodu uspjeli da vrate više od devet miliona dugovanja, što je predstavljalo 70 posto problema iz prošlosti.

“Dosadašnjim potezima stvorili uslove da Borac postavimo tamo gdje mu je mjesto da bude ambasador Banjaluke i RS”, kazao je Zeljković.

Novi trener Branislav Krunić zahvalio se svima koji će pružiti podršku da Borac bude jak, kvalitetan, brend RS-a i da se časno i pošteno bore na terenu i postižu velike rezultate.

Dodik je na konferenciji za novinare rekao da i sam može da posvjedoči stabilizaciji materijalnih pretpostavki za funkcionisanje kluba, navodeći da će obaveze iz prošlosti rješiti u roku od 60 dana kako bi stvorili uslove da kroz formiranje tima sa trenerom na čelu koji će igrati najznačajniju ulogu u prvenstvu BiH i obezbjedili uslove za izlazak na evropsku scenu.

“Da bi to uradili moramo imati prefektno čiste finansije u klubu, a to podrazumjeva rješavanje nagomilanih problema koji ćemo u određenoj visini rješiti u roku od 60 dana, a ono što je ostalo prema državi to ćemo rješavati na način koji je primjeren ovoj situaciji”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima “Borac” u najtežim uslovima i okolnostima nisu napustili njegovi navijači zbog čega je odlučio da pomogne u stvaranju kluba koji će biti na ponos svih navijača i zajednice.

“Naravno to neće biti lako, ali vjerujem da ćemo predanim radom u naredne tri, četiri godine stvoriti “Borac” respektabilan ne samo na budbalskoj sceni BiH nego i šire, kako bi smo dočekali stogodišnjicu formiranja ovog kluba”, rekao je Dodik.

Naglasio je da će “Borcu” pomoći i Grad Banjaluka tako da će “Borac” biti jedan od najstabilnih fudbalskih klubova u ligi BiH”.

Komentarišući dosadašnje upravljanje klubom i gomilanja dugovanja Dodik je istakao da postoji adekvatna dokumentacija i pozvao kontrolne orgazne da provjere da li je neko vršio nezakonite radnje ili se ogriješio o interese kluba.

Branislav Krunić je rekao da intenzivno tragaju za igračkim pojačanjem kako bi ostvarili svoje ambicije, kao i da se nada da je sada svima biti jasno da je “Borac” novi “Borac”, da će se igrači radije odazivati pozivima ovog kluba te da će napraviti sastav koji priželjkuje.