Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

G-Drive međunarodni turnir: Trofej pobjednika osvojili kadeti Sarajeva

g_drive-nagrade_

Nogometaši Sarajeva pobjednici su G-Drive međunarodnog U-17 turnira “Igraj fudbal, živi život”, koji je u protekla četiri dana održan u Sarajevu.

Odlična fudbalska predstava na finalnoj utakmici. Prvo poluvrijeme je donijelo mnogo prilika na obje strane, Balsa je za Budućnost promašio dvije stopostotne prilike pred kraj prvog poluvremena nakon čega je i Sarajevo imalo priliku za pogodak. Ipak, na odmor se otišlo s početnih 0-0.

Sarajevo je u drugom poluvremenu krenulo mnogo ofanzivnije, a u vodstvo su igrači bordo tima došli početkom drugog poluvremena preko Đanija Salčina.

Budućnost je poslije primljenog pogotka krenula na sve ili ništa, a izjednačujući pogodak je postigao Miloš Brnović.

Ipak, do kraja utakmice Sarajevo je zabilo još jedan gol, koji je djelo Arnesa Junuzovića i tako došlo do pobjede od 2-1 u pahara namjenjenog pobjedniku ovog izuzetno kvalitetnog turnira za mlade igrače koji se ove godine održao po šesti put.

Nešto ranije, u utakmici za treće mjesto Željo je bio bolji od češke ekipe Slovačko s 1-0. Gol odluke postigao je Osmanović.

Nakon finalne utakmice proglašeni su i najbolji pojedinci turnira.

Najbolji čuvar mreže je golman podgoričke Budućnosti Danilo Nikčević. Najbolji strijelac trunira je Kenan Šahbazović iz Sarajeva, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen njegov suigrač i kapiten Armin Imamović.

Za najboljeg strijelca, igrača i golmana nagrade su obezbjedili Watch Line satovi, Proteine Elit Nutrition i Maners.

Pehare i nagrade najuspješnijim uručili su Dejan Radović, ispred organizatora, te Hamdija Dizdar, pomoćnik načelnika za sport i kulturu Općine Novi Grad.

Na turniru su nastupile i ekipe Olimpica, Partizana, Olimpije i Cibalije.