Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gabriel Jesus heroj Etihada, City slavio u sudijskoj nadoknadi

jesus gabriel

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su Swansea na Etihadu sa 2:1 u meču 24. kola Premijer lige.

Junak ekipe Pepa Guardiole bio je Gabrijel Jesus koji je postigao dva pogotka. On je prvo doveo svoj tim u vodstvo u 11. minutu, gosti su poravnali u 81, da bi za sva tri boda svom timu precizan bio mladi fudbaler.

City se ovim trijumfom popeo na treće mjesto na tabeli sa 49 bodova, jednim manje od drugoplasiranog Tottenhama. Swansea je prekinuo niz od dvije pobjede i nalazi se na poziciji iznad zone ispadanja sa 21 bodovm.

Manchester City je poveo već u 11. minutu. Nakon auta sa desne strane, Silva se poigrao sa odbranom gostujućeg tima, da bi Jesus zatresao mrežu.

Građani su se potom potpuno opustili i kao da su bili zadovoljni jednim pogotkom. Ipak, domaće navijače šokirao je Sigurdsson devet minuta prije kraja. Narsing mu je dodao, a on sa 18 metara po zemlji, bio precizan.

https://www.youtube.com/watch?v=UW_SpRjQtHw

To je prodrmalo ekipu Cityja koja je uspjela da izvuče sva tri boda u sudijskoj nadoknadi vremena. Silva je centrirao, Jesus ostao usamljen pred golom, prvo je Fabianski odbranio njegov pokušaj glavom, ali je mladi fudbaler i iz drugog pokušaja bio precizan i tako spasao svoj tim trećim golom u dva meča.