Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Galatasaray nakon dvije godine slavio u Ligi prvaka

galatasaray

Fudbaleri turskog Galatasaraya sinoćnjom pobjedom u trećem kolu grupe C nad Benficom rezultatom 2:1 prekinuli su niz od deset utakmica bez trijumfa u elitnom evropskom takmičenju, koji je trajao skoro dvije godine.

Iako su gosti iz Lisabona poveli već u 74. sekundi susreta golom Nicolasa Gaitana, “Galata” se brzo oporavila od tog šoka i uspjela napraviti preokret.

http://dai.ly/x3akj0k

Prvo je Selcuk Inana izjednačio iz penala u 19. minuti, a potom je Lukas Podolski u 33. postavio konačnih 2:1.

“Ostvarili smo veliku pobjedu zahvaljujući ambicioznoj igri, entuzijazmu i velikoj borbenosti. Lijepo je slaviti u Ligi šampiona poslije toliko dugo vremena. Moji igrači su vjerovali da mogu pobijediti, tako da rani gol nije previše uticao na njih. Kada se pogleda naš raspored do kraja mnogi smatraju da nemamo velike šanse da prođemo dalje. Međutim, nastojaćemo da ostvarimo što bolji rezultat u gostima kod Benfice i Atletico Madrida, mada je jasno da neće biti nimalo lako”, rekao je Hamza Hamzaoglu, trener Galatasaraya.

Nakon tri kola u grupi C vode Atletico Madrid i Benfica sa po šest bodova. Galatasaray je treći sa četiri, dok je Astana na posljednjem mjestu sa jednim bodom.