Galliani: Balotelli nije zaslužio da ostane u Milanu

Mario-Balotelli-AC-Milan-e1442183684748

Liverpoolov napadač Mario Balotelli (25) koji je na posudbi u Milanu, prema riječima Adriana Gallianija, izvršnog direktora italijanskog kluba, nije zaslužio da ostane na „San Siru“.

Balotelli, kojeg je Milan 2014. godine prodao Liverpoolu za 20 miliona eura, ove sezone je odigrao 17 utakmica u Seriji A i postigao svega tri gola.

„Balotelli ima ogromnu želju da ostane u klubu. Nadam se da će to svojim nastupima pokazati. Rekao sam mu da na osnovu onoga što je do sada pokazao ne zaslužuje da ostane. Želim najbolje za njega i također sam mu rekao da pokuša da me ubijedi da zaslužuje da s njim potpišemo ugovor. Obećao mi je da će do kraja sezone to i učiniti“, rekao je Galliani za italijanske medije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Šestoplasirani Milan večeras u 20.45 sati dočekuje lidera Juventus, koji ima šest bodova prednosti ispred drugoplasiranog Napolija.

Kontroverzni Balotelli koji je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera Evrope, nikada nije u potpunosti pokazao svoj potencijal. Osim za Milan i Liverpool igrao je u Interu i Manchester Cityju, te u Lumezzani u kojoj je počeo karijeri. Za reprezentaciju Italije je odigrao 33 utakmice i postigao 13 golova.