Fudbal

bivši nogometaš

Gareth Bale promijenio sport, čeka ga premijerni nastup

25/01/2023
Foto: Pixsell

Bale, koji je 9. januara najavio trenutni kraj svoje profesionalne nogometne karijere u dobi od 33 godine, igrat će na terenu s drugim slavnim osobama uz neke od najboljih igrača na svijetu

Bivši velški internacionalac Gareth Bale, nedavno nogometni umirovljenik, sudjelovat će na jednom od najprestižnijih golf turnira na svijetu AT&T Pebble Beach Pro-Am početkom februara u Kaliforniji, najavio je u utorak Bale na društvenim medijima.

– Uzbuđen što mogu objaviti da ću igrati AT&T Pebble Beach Pro-Am početkom sljedećeg mjeseca, napisao je bivši napadač Tottenhama, Real Madrida i Los Angeles FC-a na Instagramu.

Bale, koji je 9. januara najavio trenutni kraj svoje profesionalne nogometne karijere u dobi od 33 godine, igrat će na terenu s drugim slavnim osobama uz neke od najboljih igrača na svijetu.

Velšanin, koji je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu krajem 2022. u Kataru, nikada nije skrivao svoju ljubav prema golf, zbog čega je zaradio brojne kritike u Madridu gdje su ga navijači Reala optuživali da više voli golf nego nogomet.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.