Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gary Cahill će tražiti da napusti Chelsea u januaru

cahil

Gary Cahill, bivši reprezentativac Engleske, rekao je da će, ukoliko i dalje bude sjedio na klupi, zatražiti da mu Chelsea dozvoli da u januaru napusti klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

Odlični defanizvac kod novog menadžera “plavaca” Maurizija Sarrija još uvijek nije odigrao niti jednu minutu. Kod njegovog prethodnika Antonija Contea bio je kapiten i gotovo nezamjenjiv. Cahill, kojem su 33 godine, prošlog mjeseca se oprostio od dresa reprezentacije Engleske.

“Moram da razmišljam o vlastitoj budućnosti. Za mene će biti veoma teško da radim ovo cijele sezone. Prihvatam da fudbal ponekad ne čeka ljude. Ponekad morate donijeti odluku da nastavite dalje i napredujete. Jasno je da je klub najvažniji, ali moram sagledati i moju situaciju. Ako sjedim na klupi i radim ovo što radim u ovom trenutku, samo se nadam da će klub to poštovati kada dođe vrijeme za odlazak”, kazao je Cahill za britanske medije.

Cahill je u Chelsea stigao u januaru 2012. godine iz Boltona. U karijeri je nastupao još za Aston Villu, Burnley i Sheffield United. Za klub sa Stamford Bridgea odigrao je 282 utakmice i postigao 25 golova. U dresu reprezentacija Engleske nastupio je u 61 susretu i pet puta zatresao protivničke mreže.