Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mudra vizija

Gazda Manchester Cityja poslao poruku navijačima

manchester city
Foto: Pixsell

Fudbal igra aktivnu ulogu u svim društvima širom svijeta. Kroz njega se fokusiramo na osnaživanje zajednice, doprinoseći njezinoj kvaliteti života

Nezaboravna poruka iz 2008. koju je vlasnik fudbalskog kluba Manchester Cityja, šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, uputio navijačima kluba kako gradimo strukturu za budućnost, a ne samo tim zvijezda i dalje je vodeći princip koji pokreće neviđeni uspjeh tima.

Osvajanje Premier lige i FA kupa ove sezone, kao i osvajanje UEFA Lige prvaka, najpoželjnijeg fudbalskog prvenstva na svijetu, izvanredni su rezultati klupskog promišljenog i odmjerenog razvoja u proteklih 15 godina.

Osnaživanje zajednice

Osim obaranja rekorda na nogometnom terenu, vizija šeika Mansoura bin Zayeda unaprijedila je i živote zajednice u Manchesteru.

Fudbal igra aktivnu ulogu u svim društvima širom svijeta. Kroz njega se fokusiramo na osnaživanje zajednice, doprinoseći njezinoj kvaliteti života.

Ova mudra vizija i dugoročno ulaganje postavili su ovaj tim kao jedan od najboljih klubova na svijetu. Otkako je kupio klub, šeik Mansour bin Zayed vodio je tim do osvajanja više od 20 naslova u posljednjih 15 godina, rušeći mnoge rekorde na putu do vrha.

– Transformacija Manchester Cityja pod vlasništvom šeika Mansoura bin Zayeda Al Nahyana bila je dugoročna strategija. Postavili smo ambiciozne ciljeve i mnoge od njih ostvarili prije nego što se očekivalo u posljednjih nekoliko godina – istaknuo je Khaldoon Khalifa Al Mubarak, predsjednik Manchester Cityja, prenosi novinska agencija WAM.

Pod vodstvom šeika Mansoura bin Zayeda Al Nahyana i u kombinaciji s uspjesima na terenu, klub je započeo svoj rad na razvoju, ostavljajući jasan trag i na klub i na grad. Napori su bili usmjereni na poboljšanje svoje akademije, sa 77 posto mladih sportaša iz područja Manchestera, što je čini jednom od najboljih akademija u Engleskoj.

Od sezone 2014./2015., klub je pet uzastopnih sezona bilježio dobit. Također je zabilježio prihode veće od 41 milion eura u sezoni 2021./2022.

Manchester City je postigao održivi uspjeh na terenu i izvan njega. Ovo je dokaz promišljene poslovne strategije uspostavljene 2008. godine, pod vodstvom šeika Mansoura bin Zayeda Al Nahyana, navodi WAM.

Planovi za budućnost

Osvrćući se na budućnost, šeik Mansour kaže da je veoma ponosan na klub, a posebno na njegove navijače, koji su ostali nepokolebljivi tokom proteklog desetljeća.

– Kvalitete odanosti, ustrajnosti i podrške u teškim vremenima postojane su do danas i ključne su za naš uspjeh – rekao je on.

Manchester City FC rangiran je kao najvrjedniji brend fudbalskog kluba na svijetu, prvi put na vrhu Brand Finance Football 50 Report za 2023.