Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

traži "filijalu"

Gazda turskog Fenera mogao bi kupiti posrnulog makedonskog velikana

Ali-Yıldırım (1)

Koc bi, pišu Turci, mogao i kupiti klub koji je upao u velike finansijske probleme i koji je prošle sezone ispao u drugu ligu

Ali Yildirim Koc, milijarder i gazda turskog fudbalskog velikana Fenerbahčea, planira preuzeti makedonski Vardar.

Turski mediji javljaju da je Koc već kontaktirao s Makedoncima i ponudio im nekoliko modela saradnje. Za početak bi Vardar postao filijala slavnog turskog kluba, koji bi u Makedoniju slao mlađe nogometaše i one koji bi u Istanbulu imali manju minutažu. Glavni razlog za taj potez je činjenica da Nogometni savez Turske nije donio odluku o osnivanju lige za rezervne ekipe, pa Fenerbahče ne zna šta će napraviti s viškom igrača.

Koc bi, pišu Turci, mogao i kupiti Vardar, klub koji je upao u velike finansijske probleme i koji je prošle sezone ispao u drugu ligu.

Vardar je 11 puta bio prvak Makedonije, a prije četiri godine igrao je grupnu fazu Evropa lige, nakon što je 4:1 razbio upravo Fenerbahče u kvalifikacijama.

Klub iz Skoplja bio je i prvak Jugoslavije 1987. godine, ali mu je sud naknadno uzeo tu titulu i prvakom proglasio Partizan, koji je u tu sezonu zbog afere namještanja ušao s minusom od šest bodova. Sud je poništio odluku o oduzimanju bodova, pa je Partizan proglašen prvakom, iako je Vardar kao prvak predstavljao Jugoslaviju u Evropi.