Fudbal

Sramota na Pecari

Gazi balije odjekivalo u Širokom: Golman Mladosti reagovao nakon vrijeđanja

04/11/2018

Nakon utakmice se oglasio i golman gostiju Semir Bukvić.

Meč na Pecari okončan je rezultatom 1:1, a obilježili su ga navijački ispadi. Tačnije, određeni dio domaće publike, izrevoltiran lošim rezultatom po svoj tim, počeo je na nacionalnoj osnovi vrijeđati gostujuće fudbalere.

To je zabilježio i delegat ove utakmice Lazar Martinović iz Čapljine, koji je u svom izvještaju napisao sljedeće:

Organizacija utakmice po propozicijama natjecanja BH Telecom Premijer lige BiH. Klub domaćin osigurao sve uvjete potrebne za odigravanje utakmice. Održan brifing na vrijeme, sa svim službama i službenim licima. Službeni predstavnici klubova, sukladno propozicijama natjecanja, dostavili popise sa jasno naznačenim igračima do 21 godine i igračima stranim državljanima. Izvršen pregled sportskih iskaznica i licenci bez primjedbi. Na terenu, za vrijeme igre, nije bilo incidenata, dok je u dijelu tribine gdje su bili domaći navijači bilo nasportskog ponašanja (pirotehnika, navijanje), više u izvješću. Doček i ispraćaj gostujuće ekipe i službenih lica fer i korektan.

Nakon utakmice se oglasio i golman gostiju Semir Bukvić, koji je putem facebook statusa iskazao svoje nezadovoljstvo tretmanom od strane publike na Pecari.

Komentari

Autor: Oslobođenje

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.