G-Drive

GAZPROM benzinske stanice i ove godine podrška mladim fudbalerima

gasprom – turnir 2

8. međunarodni fudbalski turnir U-17 Sarajevo

GAZPROM benzinske stanice u BiH podržat će i ove godine, šesti put zaredom, G-Drive Međunarodni fudbalski turnir pod sloganom “Igraj fudbal, živi život” za mlade fudbalere do 17 godina. Turnir će se održati na Stadionu “Otoka” i Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” od 13. do 16. juna 2019. godine. Grad Sarajevo će tako, osmu godinu zaredom, ugostiti ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Bugarske, Sjeverne Makedonije I Bosne I Hercegovine.
Na turniru će i ove godine igrati 200 mladih fudbalera iz osam izuzetno jakih klubova za kadetski uzrast U-17: Crvena zvezda, Lokomotiva Zagreb, Vardar, Mura, MTK Budapest, Lokomotiv Plovdiv, kao i domaći klubovi Sarajevo i Željezničar.
Nikola Knežević, direktor maloprodaje GAZPROM benzinskih stanica, izjavio je na konferenciji za novinare povodom ovog sportskog događaja da je turnir “Igraj fudbal, živi život” samo jedan od sportskih projekata koji podržava kompanija G Petrol, koja u BiH upravlja mrežom GAZPROM benzinskih stanica.

„Opredjeljeni smo da podržimo sportske šampione i one koji će to postati, te da budemo pokretači uspjeha i dobrih rezultata. Želimo da u svim segmentima budemo podrška mladima da ostvare svoje potencijale u svojoj zemlji“, rekao je Knežević.

Prisutnima se u ime organizatora turnira, Udruženja “Profesional”, obratio Dejan Radović.

“Velika je čast biti domaćin turnira na kojem igraju odlične ekipe iz regiona i Evrope. Takmičenje je prijateljskog karaktera jer nam je cilj kao organizaciji da mladi igrači šire svoja poznanstva, stiču nove prijatelje, ruše barijere i uče se fer pleju, jednakosti i poštovanju. Turnir se igra u okviru programa Novogradski dani uz direktan prenos utakmica na kanalu Sport Klub. Velika nam je čast već šestu godinu imati GAZPROM benzinske stanice kao generalnog sponzora bez čije podrške se ne bi mogao organizovati turnir na kvalitetnom nivou“,rekao je Radović.

Ovogodišnji ambasador turnira je Predrag Pašić, bivši fudbaler Sarajeva i nemačkog Štutgarta.

„Za daljnji razvoj fudbala u BiH, između ostalog, jako je važno organizovanje internacionalnih turnira i učestvovanje na njima. Igrajući, mladi igrači, kao i klubovi, treneri, mediji i gledaoci, stiču neophodno znanje i iskustvo. Vrlo je značajno da turnir “Igraj fudbal, živi život” podržavaju Nogometni savez BiH i GAZPROM benzinske stanice, jer bez njih bi bilo vrlo teško organizovati ovako značajne sportske manifestacije“, naveo je Pašić.

Program prvog dana turnira-Stadion „Otoka“ 13.06.2019

11:00 – Sarajevo – Vardar, 13:00 – Željezničar – Mura, 15:00 – MTK Budapest – Lokomotiva Zagreb, 17:00 Crvena Zvezda – Lokomotiv Plovdiv.

Ispred organizacije se ovim putem želimo zahvaliti našem generalnom spozoru Gazprom benzinskim stanicama u BiH, Federalnom Ministarstvu kulture i sporta, Kantonalnom Ministarstvu kulture i sporta, Gradu Sarajevo, Općini Novi Grad, Općini Centar, Nogometnom Savezu BiH kao i našim medijskim partnerima.