Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Paul Gascoigne

Gazza oslobođen optužbi za seksualno napastvovanje

skysports-paul-gascoigne_4245152

“Gazza” je negirao seksualni napad

Legendarni engleski nogometaš Paul Gascoigne (52) oslobođen je optužbe za seksualno napastvovanje žene u vozu u avgustu prošle godine.

Penzionisani nogometaš, koji je poznat po nestašlucima i noćnim izlascima, bio je optužen da je u vozu na liniji između Yorka i Newcastlea “uznemiravao i neprikladno dirao ženu”.

“Gazza” je negirao seksualni napad kazavši kako je poljubio ženu “kako bi joj povećao samopouzdanje” nakon što je čuo muškog putnika kako je naziva debelom i ružnom”.

“Nisam bio pijan, nisam bio nasilan, nisam bio seksualan. Poljubio sam je kako bi joj digao samopouzdanje nakon što sam čuo kako je muški putnik vrijeđa,” rekao je Gascoigne na sudu dodavši: “Drago mi je što sam napokon uspio prenijeti svoju stranu priče i što je porota donijela ispravnu presudu.”

Žena je na sudu svjedočila kako je Gascoigne bio glasan i kako je psovao. Potom je sjeo kraj nje, potapšao po ruci i poljubio, prenosi Hina.

Ženske organizacije bile su ogorčeno oslobađajućom presudom, a Richinda Taylor, iz dobrotvorne organizacije Eva Women Aid, dodala je: “‘Ova presuda šalje užasnu i potencijalno opasnu poruku.”

Gascoigne je smatran jednim od najtalentiranijih veznjaka svoje generacije, no karijeru mu je obilježila ovisnost o alkoholu i drogama. Igrao je za Newcastle United, Tottenham, Lazio, Rangers, Everton, Middlesbrough…