krug se zatvara

“Gazzetta dello Sport”: Ibra odlazi iz Milana, vraća se kući

zlatan ibrahimovic milan 1

Ibrahimoviću na ljeto istječe ugovor i on ga neće produžiti kako bi mogao bez obaveza napustiti klub i vratiti se u Švedsku

Zlatan Ibrahimović trebao bi na kraju ove sezone napustiti Milan kako bi se vratio u rodnu Švedsku, gdje bi trebao igrati za Hammarby, piše Gazzetta dello Sport.

Podsjetimo, na nedavnom sastanku igrača i glavnog direktora Gazidisa glavnu riječ vodio je Ibrahimović, koji je prvo prozvao Gazidisa zbog toga što se dugo nije sastao s igračima, već je došao tek tada, dva dana prije polufinala kupa Italije, a onda je poručio da ovo nije Milan kakvog se sjeća jer nema jasne ideje i plana za razvoj.

Neki suigrači nisu bili na Ibrahimovićevoj strani, a Mediaset je pisao da si je Šveđanin time zapečatio sudbinu u Milanu te da će morati napustiti klub zbog ovog sukoba.

Sada je isto potvrdila i Gazzetta.

Ibrahimoviću na ljeto istječe ugovor i on ga neće produžiti kako bi mogao bez obaveza napustiti klub i vratiti se u Švedsku. Milan već zna koga želi kao zamjenu za Ibrahimovića, a riječ je o srpskom internacionalcu Luki Joviću, kojeg namjerava dovesti iz Real Madrida.