Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gazzetta dello Sport: Pjaca u Interu; Pjaca: Nije istina!

pjaca

Nogometaš hrvatskog prvaka Dinama i reprezentativni napadač 21-godišnji Marko Pjaca već bi se sljedeće sedmice trebao pridružiti suigračima iz reprezentacije Ivanu Perišiću i Marcelu Borozoviću u milanskom Interu, objavili su italijanski mediji.

Gazzetta dello Sport navodi da je zagrebački klub pristao na odštetu u visini od oko 20 miliona eura, u koju su uključeni bonusi.

Pjaca je svojim igrama u dresu Dinama, kao i u nastupima na Evropskom nogometnom prvenstvu u dvobojima sa Španijom i Portugalom zainteresirao mnoge velike evropske klubove, a kao moguće nove destinacije 21-godišnjeg napadača najglasnije su spominjani Milan, Fiorentina i Liverpool.

Prema istom izvoru, u ponedjeljak je već zakazan i liječnički pregled koji će brzonogi hrvatski reprezentativac proći u Milanu, prije nego što se dogovore i posljednji detalji te stavi svoj potpis na novi ugovor.

No, na Facebooku se oglasio Dinamov nogometaš i demantirao transfer u Italiju.

“Nakon brojnih medijskih napisa u vezi “već dogovorenog mog prelaska u Inter” želim samo reći da to nije istina. Par dana sam na odmoru, a nakon toga se u nedjelju priključujem suigračima na pripremama Dinama u Sloveniji”, napisao je 21-godišnji Pjaca.