Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gazzetta delo Sport: Redžepagić dogovara detalje, Džeko večeras na klupi? (FOTO)

dzeko_gazzetta

Chelsea i Roma već su postigli sporazum kada je Edin Džeko u pitanju, po kojem će se bh. reprezentativac preseliti na Stamford Bridge u zamjenu za oko 30 miliona eura, plus 4 miliona eura bonusa, piše jutros itaijanska Gazzetta delo Sport.

U posao je uključen i transfer Emersona Palmierija (uz odšteti od 18 miliona eura, plus 6 miliona eura bonus), piše isti izvor.

S obzirom na Džekine godine, koji će 17. marta napuniti 32 godine, Rimljanima je ovo vjerovatno posljednja prilika da ga prodaju za velike pare.

I da pri tome dobro zarade, piše Gazzetta i objašnjava kako je Roma kupila Džeku od Manchester Cityja u ljeto 2015. za 15 miliona eura (4 za posudbu, plus 11 za otkup).

Prema Gazzetti jedino što je još ostalo da se dogovori sa Chelseajem su detalji oko bonusa od 4 miliona eura.

Danas je pred Džeko čudan dan, s mislima između Genove, Rima i Londona. Dan iščekivanja. Koliko će to iščekivanje dugo trajati, piše Gazzetta, zavisi od današnjeg sastanka između Džekinog agenta Irfana Redžepagića i Chelseaja. Pitanje na koje se treba naći odgovor je dužina ugovora Bosanca na Stamford Bridgeu. Ali čini se kako će i tu naći zajednički jezik, pa bi Džeko još danas mogao reći zbog Rimu. U najboljem slučaju, tvrdi Gazzetta, večeras bi mogao sjediti na klupi protiv Sampdorije.

Podsjećamo, Džeki i njegovom agentu sporno je pravilo po kojem Chelsea igračima starijim od 30 godina daje ugovore samo na godinu dana. Ali, čini se da su u Chelseaju spremni “malo” prekršiti to pravilo. Na koji način, nije poznato.