Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gazzetta: Džeko je propustio svoju posljednju priliku kod Spallettija

džeko spalletti

Edin Džeko nije se proslavio na Bernabeuu protiv Reala, a u Italiji mediji i navijači Rome sve žešće kritikuju napadača Bosne i Hercegovine. Niko ne vjeruje da će se zadržati u klubu duže od jedne sezone.

[yuzo_related]

Stigao je prošlog ljeta 29-godišnji napadač iz Manchester City u Rim kao veliko pojačanje, ali za razliku od sunarodnjaka Miralema Pjanića, nije se snašao u novoj sredini i u klubu već razmišljaju o njegovoj prodaji.

“Džeko je postao slučaj,” naslov je dnevnika Corriere dello Sport u kojem se oštro kritikuje promašaji Džeke u posljednjim utakmicama, a jedan takav viđen je i u utorak u Madridu kad je izašao sam pred Navasa i poslao loptu pokraj gola.

“Propustio je svoju posljednju priliku kod Spallettija,” piše Gazzetta dello Sport, a navijači Rome također su ogorčeni učinkom Edina koji je dosad zabio šest golova u Seriji A i dva u Ligi prvaka, od kojih je malo bilo važnih i odlučujućih.

Podsjetimo, Džeko je prije Rome igrao u Cityju, a u njega je došao iz Wolfsburga s kojim se proslavio i čak osvojio Bundesligu 2009. godine.

Ali, forma ‘bosanskog dijamanta’ u konstantnom je padu i veliko je pitanje gdje će nastaviti karijeru.