Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napadač rome

Gazzetta: Džeko zaprijetio Interu odlaskom u Kinu

edin dzeko

Čini se da je Interu ipak prioritet dovođenje Romelua Lukakua iz Manchester Uniteda, a s Džekom će čekati završnicu prijelaznog roka

Edin Džeko odavno je već s Interom dogovorio sve detalje ugovora koji bi ga trebao odjenuti u crno-plavi dres, ali Roma još nije dala odobrenje za transfer. Zato je napadač iz BiH počeo gubiti strpljenje.

Ovih je dana Džeko dobio brojne bogate ponude iz Kine, ali sve ih je redom odbio jer želi ispoštovati dogovor s Interom. Ipak, ne misli ih odbijati zauvijek.

La Gazzetta dello Sport piše kako je Dijamant počeo požurivati Nerazzurre da se konačno dogovore s Romom o visini odštete. Upozorio ih je da dogovor vrijedi samo za ovaj ljetni prijelazni rok, a bude li morao čekati na odlazak iz Rima do januara, razmatrat će i ostale ponude, pa tako i one iz Kine.

Džeki ugovor s Romom istječe u junu 2020., što znači da u januaru može pregovarati s klubovima koji bi ga na ljeto doveli besplatno. Mogao bi, dakako, i odmah otići ako Roma dobije zadovoljavajuću ponudu, ali iznosi će tada sigurno biti manji jer će Džeko biti bliže isteku ugovora.

Čini se da je Interu ipak prioritet dovođenje Romelua Lukakua iz Manchester Uniteda, a s Džekom će čekati završnicu prijelaznog roka. U rezervi imaju i Daniela Sturridgea kojeg mogu dovesti bez odštete.

Džeki su već 33 godine, a u Romi je od ljeta 2015. Od tada je u 179 utakmica za Vučicu postigao 87 golova i 38 asistencija. Karijeru je započeo u Željezničaru, odakle se 2005. otisnuo u Češku, a zatim je proveo po četiri godine u Wolfsburgu i Manchester Cityju.

Za reprezentaciju BiH zaigrao je 103 puta i postigao 56 golova, među kojima i jedan na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.