Gazzetta: Ivan Perišić novi igrač Intera

per
Foto: EPA/PETER STEFFEN

Prema pisanju talijanskog sportskog dnevnika “Gazzette dello Sport”, sportski direktori Intera i Wolfsburga Marco Fassone i Klaus Allofs su na sastanku u petak ujutro u Monte Carlu dogovorili točan iznos odštete za hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića (26), koji bi tako vrlo skoro i službeno mogao postati član milanskih “crno-plavih”.

Fassone i Allofs dogovorili su odštetu od 18 miliona eura uz bonuse, a još je ostalo precizirati ritam isplate prije no što transfer bude kompletiran.

Perišić je karijeru započeo u mlađim dobnim kategorijama splitskog Hajduka, ali nikada nije zaigrao za prvu momčad, već je kao 17-godišnjak otišao u francuski Sochaux, gdje također nije igrao u seniorskoj konkurenciji.

Od 2009. do 2011. godine bio je igrač belgijskog Club Bruggea odakle je prešao u Borussiju iz Dortmunda za oko pet miliona eura, da bi u januaru 2013. stigao u Wolfsburg za osam miliona eura.

Perišićev transfer u Inter aktualan je već više od mjesec dana, a izgleda da će do njegove realizacije doći u samoj završnici prijelaznog roka koji traje do kraja kolovoza.

Za hrvatsku reprezentaciju debitirao je 2011. godine, te je dosada sakupio 38 nastupa i devet pogodaka.