Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatski napadač

Gazzetta: Kalinić je najgori, ne može u istu rečenicu s Džekom

kalinic

Na terenu je proveo svih 90 minuta, a odigrao je tako da ga je Gazzetta dello Sport proglasila najgorim igračem utakmice

Nikola Kalinić jako loše igra i u novom velikanu u kojem pokušava spasiti karijeru.

Nakon što su ga posljednjih godina otpisali Milan, pa Atletico, koji su skupo plaćali propalu golgetersku investiciju (22, odnosno 15 miliona eura odštete), novu priliku dobio je u Romi, koja ga je ovog ljeta posudila od madridskog kluba uz naknadu od dva miliona eura.

Kalinić je tamo došao kao zamjena za prvog špica i kapitena fudbalske reprezentacije BiH Edina Džeku, a nakon što je protiv Bašakšehira i Atalante dobio po 15 minuta, u drugom kolu grupe Europa Lige kod Wolfsbergera (1:1) po prvi put je bio prvotimac.

Na terenu je proveo svih 90 minuta, a odigrao je tako da ga je Gazzetta dello Sport proglasila najgorim igračem utakmice, prenosi Index.hr.

“Kalinić nije vidio protivnički go. Napadač koji nijednom nije bio opasan” rečenice su o njemu iz izvještaja i komentara najuglednijeg italijanskog sportskog dnevnika s utakmice u Austriji.

“Kalinić je bio promašaj utakmice. Imao je nekoliko inteligentinih kretanja, ali na njemu se nakupilo toliko hrđe da ne nikako ne može naći gol. Ne može stati u istu rečenicu s Džekom.”