Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

još nema odgovora

Gdje će se igrati uzvratni meč FK Sarajevo i Igmana?

fk-sarajevo

Revanš susret je na programu 20. aprila, a u Konjicu se nadaju pozitivnom odgovoru

Fudbaleri Igmana iz Konjica napravili su historijski rezultat plasmanom u polufinale Kupa Bosne i Herecgovine.

Lider na tabeli Prve lige Federacije BiH danas je poražen u prvom susretu polufinala od Sarajeva, na stadionu Asim Ferhatović Hase, rezultatom 2:0.

Iako se ranije govorilo kako će revanš duel ove dvije ekipe igrati na stadionu Grbavica, trener tima iz Konjica Adis Elezović na press konferenciji nakon utakmice otkrio je kako bi se revanš ipak mogao igrati u Konjicu.

Igman je uputio apel Nogmetnom savezu BiH, ali još uvijek nisu dobili odgovor. Revanš susret je na programu 20. aprila, a u Konjicu se nadaju pozitivnom odgovoru.

– Sigurno je da je Sarajevo bilo favorit. To smo znali, napravili smo defanzivni blok. Mislim da smo dobro izgledali na terenu, mada smo bili sterlini prema naprijed s dugim loptama u dubini, ali mogu čestitati svojim igračima i Sarajevu. Dobro smo se predstavili publici, htjeli smo da igramo i nismo nabijali lopte. Defanzivni blok je bio dobar, čestitam Sarajevu i mi sad idemo dalje. Igračima sam danas rekao da uživaju u ovoj i narednoj utakmici sa Sarajevom. Još uvijek ne znamo gdje će se igrati revanš – rekao je trener Igmana iz Konjica.