Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gdje je krenulo po zlu: Koliko je Džeko bio ubojitiji u Cityju nego u Romi

Soccer: Serie A; Verona-Roma

Statistička usporedba koja je pred vama pokazuje koliko je Edin Džeko bio ubojitiji u prvoj sezoni u Cityju, nego što je ove sezone u Romi.

“Edin Džeko bježi iz Italije natrag u Englesku ili Njemačku”, piše ovih dana Gazzetta dello Sport, posebice nakon dva velika prmašaja u remiju Rome s Atalantom (3:3), u 33. kolu Serije A.

Utakmici protiv Torina Džeko je počeo na klupi, a dok je oficijelni spiker čitao imena rezervi Rome u toj utakmici, samo je trener Luciano Spalletti dobio veći zvižduk sa tribina od našeg reprezentativca.

Definitivno, Džeki nije lako u Romi.

Jer, iako je zabio nekoliko važnih golova za Vučicu ove sezone (ukupno osam u Seriji A), navijači pamte samo one posljednje izvedbe. Ne pomaže ni činjenica da je Roma od dolaska Spallettija na klupu neporažen tim u Seriji A, kao i da u svim tim utakmicama i Džeko daje svoj doprinos ka ključnom cilju koji je po svemu sudeći neupitan, a to je plasman u Ligu prvaka.

Mnogi se pitaju zašto Džeko ima tako lošu sezonu? Sigurno je stvar i u prilagodbi, ali i onome kako ga i gdje trener vidi na terenu. Činjenica je da je naš Dijamant u svojoj prvoj polusezoni u Manchester Cityju bio puno uspješniji nego u Romi…

dzeko

dzeko1

dzeko2