Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velikan

Genijalan potez Bayerna u vrijeme koronavirusa

bayern

Zadnji dokaz Bayernove svijesti o situaciji koja vlada dolazi i sa samog vrha tog kluba

Najbolji njemački klub i svjetski velikan u (ne)vrijeme korone ponaša se u skladu sa svojom reputacijom.

Prvo su njegove mlade zvijezde Leon Goretzka i Joshua Kimmich zajedno donirale milion eura za borbu protiv koronavirusa, a zatim je jednak iznos u istu svrhu poklonio i veliki golgeter Robert Lewandowski.

Zadnji dokaz Bayernove svijesti o situaciji koja vlada dolazi i sa samog vrha tog kluba, koji je odlučio da se zbog koronavirusa igrači i uprava odriču 20 posto plaća u korist ostalih zaposlenika Bayerna, koji imaju neusporedivo manje plaće.

Prije Bavaraca na takav potez pristali su igrači Borussije Mönchengladbach, Werdera iz Bremena, gdje su sniženje predložili sami igrači, te u Schalkeu 04 iz Gelsenkirchena.

Pregovori su u toku u redovima Borussije iz Dortmunda, gdje je trener Lucien Favre sam predložio sniženje dohodaka, a klub predlaže 20 postotno smanjenje plaća ukoliko se utakmice ne budu igrale, odnosno deset postotno sniženje ako se sezona nastavi bez pristustva gledalaca.

Dogovor o sniženju plaća u Bayeru iz Leverkuzena potvrdio je menadžer tog kluba Rudi Völler, koji vjeruje da jedan od ciljeva Bundeslige mora biti odigravanje sezone do kraja, ali ističe da odluku trebaju donijeti zdravstveni radnici i politika.