Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

transferi

Gent prodao Kalinića, slave na Poljudu

gent kalinic

Ovim transferom hrvatski golman je 66. najskuplji čuvar mreže, ali i najskuplji hrvatski golman u historiji

Lovre Kalinić novi je član engleskog drugoligaša Aston Ville.

Hrvatski reprezentativni golman realizirao je transfer karijere, a Gent će za usluge sada već bivšeg čuvara mreže inkasirati 7,7 miliona eura. To nije sve, Gentu će pripasti i 40 posto od buduće prodaje, ali samo u slučaju daljnjih prodaja većih od spomenutih 7,7 miliona eura.

Lovre Kalinić u sljedeće 4,5 godine zaradit će 10 miliona eura (sa svim bonusima), a ovime je postao četvrti najveći izlazni transfer u historiji Genta.

Ovim transferom hrvatski golman je 66. najskuplji čuvar mreže, ali i najskuplji hrvatski golman u historiji.

Hajduk će također zaraditi u ovoj priči, na Poljud će stići 500 hiljada eura (310 hiljada eura kao naknada za razvoj, 190 hiljada eura odšteta od daljnjeg transfera), a lijepe će svote (između 20 i 40 hiljada eura) dobiti klubovi (Novalja, Junak, Karlovac) gdje je Lovre svojevremeno bio na posudbi.


Svoju posljednju utakmicu u dresu Genta Kalinić će braniti u srijedu, u oviru 21. kola belgijskog šampionata i to protiv lidera na tabeli Genka.

Iako je bodovna razlika između dva tima čak 14 bodova, kladionice nisu domaćinu dale ulogu izrazitog favorita. MOZZART je na pobjedu domaćina ponudio KVOTU 1.60.

Na posljednjih sedam međusobnih susreta ova dva kluba, samo u jednom obje ekipe nisu zabile gol. MOZZART na oba daju nudi kvotu 1.78.

Pogledajte kompletnu ponutu MOZZARTA za meč Genk – Gent.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!