Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gerard Pique podržao bivšeg saigrača Neymara i trenera Guardiolu

Gerard-Pique-Football365

Fudbaler Barcelone Gerard Pique izjavio je da kao prijatelj razumije potez bivšeg saigrača Neymara koji je otišao u Paris Saint Germain, ali da isto tako razumije i razočarenje koje su tim potezom doživjeli navijači tima s Nou Campa, prenosi Anadolu Agency (AA).

U intervjuu za engleske medije, Pique je kazao da je razumljivo što je njegov prijatelj Neymar prešao u PSG jer želi osvojiti Zlatnu loptu (Ballon d'Or), a što bi mu bilo teško u sjeni glavne zvijezde Barcelone Lionela Messija.

“Teško je da igrač karijeru provede u jednom klubu jer je svakom fudbaleru potrebna nova motivacija i novi ciljevi. Neymar može doći do Zlatne lopte ako u francuskoj ligi i u Ligi prvaka bude igrao na najvišem nivou“, kazao je Pique.

Pique je za engleske medije kazao da smatra da je njegov bivši trener Pep Guardiola najbolji fudbalski stručnjak na svijetu i da radi odlične stvari u Manchester Cityju.

“Guardiola je već srušio mnoge rekorde u Engleskoj i vjerujem da može dosta toga uspjeti u Cityju“, kazao je Pique.

“Manchester City igra fantastično i glavni su kandidati za titulu prvaka u Premier ligi. Nadam se da će osvojiti i kup. Bilo bi odlično da Barcelona u finalu Lige prvaka igra protiv Guardiole i Cityja“, poručio je Pique.