Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gerarrd se nada trenerskom poslu u Liverpoolu

Steven Gerrard

Steven Gerrard (35) legenda Liverpoola, koji je ljetos napustio klub i otišao u LA Galaxy, planira se vratiti na “Anfield Road” u ulozi jednog od klupskih trenera.

Iako kaže da još uvijek nije sasvim siguran, Gerrard ozbiljno razmišlja o tome da ove godine okonča igračku karijeru. S Liverpoolom, u kojem je proveo cijelu karijeru do odlaska u Ameriku, osvojio je deset trofeja.

“Nisam još uvijek sasvim siguran, ali mislim da će ovo biti posljednja godina da sam igrač. Razgovarao sam s menadžerom Jurgenom Kloppom, koji mi je prenio da je klubu jako stalo da se vratim. Uvijek ću biti naklonjen Liverpoolu i kada se vratim kući nastaviću da učim i da se trudim. Radiću nešto oko kluba i sakupljati neophodno iskustvo, gledaću trenere i, nadam se, mnogo naučiti”, priča Gerrard za britanske medije.

Nekadašnji kapiten Liverpoola i engleske reprezentacije ističe da će vjerovatno biti na raspolaganju od novembra ili decembra 2016. godiine. Istovremeno, žali što vrijeme provedeno u reprezentaciji nije iskoristio da se iškoluje i dođe do trenerske licence.

“Žao mi je što se mnogo ranije nisam počeo školovati za trenersku ulogu. Sve te godine u reprezentaciji, kada sam imao slobodnog vremena, provodio sam u sobi dosađujući se. Volio bih da sam došao do trenerske licence. Sada bih lakše stigao do pro-licence”, kaže Gerrard.

Dodao je da mu je želja da vodeći igrači iz njegove generacije ostanu uz reprezentaciju u bilo kakvoj ulozi. U svojoj blistavoj karijeri Gerrard je upisao 708 nastupa za Liverpool i čak 114 za Englesku.