Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gerrard o prvom menadžerskom poslu: Neiskustvo nije moj problem

gerrard

Steven Gerrard (37), nekada sjajni fudbaler Liverpoola i reprezentativac Engleske nakon okončanja igračke karijere 2016. godine nije dugo čekao da dobije priliku da radi menadžerski posao. On je jučer zvanično predstavljen kao menadžer škotskog velikana Glasgow Rangersa, a o izazovima je kazao da ih se ne plaši, te da njegov problem nije neiskustvo i da će to znati kontrolisati, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Nedostatak iskustva nije problem za mene, ali čini se da jeste za druge ljude. Poštujem mišljenja ljudi, ali ću to znati kontrolisati. Bio sam u velikom fudbalskom klubu, dugo vremena igrao velike utakmice, trenirali su veliki menadžeri od kojih sam učio. Postoji samo jedan način da se stekne iskustvo, a to je da vjerujete u sebe da imate odgovarajuće karakteristike da se predate izazovu. Jednog dana ću biti iskusan, siguran sam da će mi ovo putovanje u tome pomoći“, kazao je Gerrard za britanske medije.

Gerrard će prije preuzimanja Rangersa u junu okončati svoj angažman u Liverpoolovoj akademiji, gdje je vodio U18 selekciju. Potom će krenuti u projekat rekonstrukcije škotskog velikana koji želi nakon sedam godina sa trona skinuti najvećeg rivala Celtic, koji vodi bivši menadžer “redsa“ Brendan Rodgers.

Gerrard će na svom prvom trenerskom poslu naslijediti Graemea Murtyja, koji je početkom sedmice napustio klupu Rangersa. Sa škotskim klubom potpisao je četverogodišnji ugovor.

Gerrard je kao profesionalni fudbaler igrao za samo dva kluba. Čak 17 sezona je proveo u matičnom Liverpoolu, te još dvije pred kraj karijere u Los Angeles Galaxyju. Za klub sa Anfielda odigrao je 710 takmičarskih utakmica i postigao 186 golova. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je 114 puta uz 21 pogodak.