Fudbal

la liga

Getafe promijenio ime kluba za duel s Barcelonom

16/10/2020

Iz kluba su potvrdili da prva četiri slova svog imena izbacuju jednokratno tokom utakmice, tako da će se zvati Fe CF, što u prevodu znači Vjera FC

Fudbalski klub Getafe promijenio je ime i grb za domaću utakmicu La Lige ovog vikenda protiv Barcelone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz kluba su potvrdili da prva četiri slova svog imena izbacuju jednokratno tokom utakmice, tako da će se zvati Fe CF, što u prevodu znači Vjera FC.

Klupski kompleti imaće grb na kojem će biti natpis bez dijela imena Geta, kao i na nalozima na društvenim mrežama.

Iz kluba su kazali da je ovo inovativna kampanja u jeku pandemije COVID-19 da bi navijačima ulili nadu i iskazali ono za šta se klub zalaže.

Getafe je naveo da je kampanja “podizanje svijesti i uključivanje navijača u vanredne poteškoće koje je 2020. godina donijela klubu i društvo u cjelini“.

Clemente Villaverde, generalni direktor kluba najavio je promjenu imena za utakmicu sa Barcelonom, prisjetivši se da je “vjera jedina stvar koju ne mogu izgubiti“.

Getafe je klub koji je tokom posljednjih godina pokrenuo brojne marketinške i promotivne kampanje, a ovo je još jedna prva takva u španskom fudbalu.

Duel Fe – Barcelona igraće se u subotu na stadionu “Alfonso Perez“ sa početkom u 21 sat.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.