Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gianluigi Buffon više neće biti najskuplje plaćeni golman na planeti?

buffon

Prema pisanju katalonskog “Sporta”, njemački golman Marc-Andre ter Stegen upalio je zvona za uzbunu na Kampn Nou stadionu. Naime, mladi se njemački golman pojavio ovog ljeta u klubu sa informacijom da ima ponudu Manhester Cityja i zatražio da ga Barcelona proda, iz razloga što nije prvi izbor Luisa Enriquea (Claudio Bravo brani u Primeri).

U klubu su u startu odbili da pregovaraju sa Građanima, a Nijemcu su poručili da može da ide u bilo koji klub koji plati obeštećenje od 80 miliona eura.

Da stvar bude “luđa” City nije odustao nakon te informacije, nego je ozbiljno počeo razmatrati opciju da jednostavno plate i završe posao bez pregovora.

ter_stegen

U slučaju da se to desi, Gianluigi Buffon više ne bi bio najskuplje plaćen golman svih vremena.

Što se Barcelone tiče, tu priča ne zavrašava. Prema pisanju španskih medija, i Bravo traži da ide ako mu Enrique ne bude dao ulogu prvog golmana i u Ligi prvaka gdje je do sada branio Ter Stegen.

No, šanse da ga Enrique pusti nisu velike. Prema istim izvorima, prije će mu biti udovoljeno nego što će mu biti dozvoljeno da ide.

claudio-bravo

Jer, Čileanac je za kratko vrijeme stekao ugled u svlačionici Katalonaca, osim iskustva, njegova riječ ima težinu i kako tvrde izvori iz kluba, suigrači ga puno više vole i poštuju od Nijemca.

Ukoliko Barca proda jednog od svoja dva golaman, a Sport piše kako je to vrlo izvjesna opcija, na Kamp Nou će najvjerovatnije golman Valencije Diego Alves.

2016-02-13, Liga BBVA, Valencia CF v Espanyol. Mestalla, Valencia

Brazilski specijalista za penale se vratio nakon teške povrede koljena i zauzeo mjesto na golu, ali bi objeručke prihvatio poziv Barce. Do sada je odbio dvije ponude iz Premijer lige Engleske, kao i unosnu ponudu iz Turske. Sport tvrdi, sve zbog Barce!