Giggs i Neville dozvolili beskućnicima boravak u njihovom hotelu

5564

Legendarni fudbaleri Manchester Uniteda Gary Neville i Ryan Giggs su grupi beskućnika dozvolili boravak tokom zime u zgradi berze u Manchesteru u kojoj će otvoriti luksuzni hotel.

Kada su zvijezde engleskog kluba dobili dozvolu da historijsku zgradu berze u Manchesteru pretvore u hotel s teretanom, spa centrom i terasom, željeli su ga ponuditi bogatoj klijenteli. Umjesto toga, grupa beskućnika bez novca se uselila u zgradu, uz Nevillov blagoslov.

U hotel, u kojem je u toku renoviranje, u nedjelju su ušli članovi grupe “Mančesterski anđeli”. Nasuprot većine vlasnika koji u takvim situacijama “trče” na sud kako bi dobili dozvolu za deložaciju, bivši fudbaleri su beskućnicima rekli da mogu ostati u budućem hotelu i to ne samo nekoliko dana, već čitavu zimu, piše “The Guardian”.

Aktivista koji predvodi organizaciju za pomoć beskućnicima Wesley Hall je rekao da je zaplakao nakon razgovora s Nevillom koji je rekao da je uvijek podržavao beskućnike i da nema problema s tim da koriste zgradu tokom hladnih zimskih dana.

Neville je rekao da je “opušten” u vezi s ovim i da je proteklih deset godina često pomagao beskućnike koje je sretao na ulicama Manchestera.

“Hvala vam mnogo, ne shvatate koliko ste uradili za nas”, rekao je Hall Nevilleu.

On je rekao da sada on i njegove kolege aktivisti mogu raditi na osiguravanju hrane, zdravstvenih pregleda, radionica i drugih usluga kao i osiguranja stalnog smještaja osobama bez vlastite imovine.

“Sve ćemo uraditi na pravi način. Svako će imati svoju sobu i moći će zaključati vrata spavaće sobe. Očekivali smo da će nas Giggs i Neville izbaciti čim saznaju da smo uselili. Sjajno je što ćemo imati nekoliko mjeseci tokom zime da radimo s beskućnicima bez straha da nas izbace”, rekao je Hall.

On je predložio vlasnicima da neki od beskućnika dobiju posao na obnovi hotela.