Giggs nije zainteresovan za klupu Swanseaja, favoriti Koeman i Bilić

giggs

Ryan Giggs, bivši fudbaler Manchester Uniteda i reprezentativac Velsa nije zainteresovan za menadžerski posao u Swansea Cityju, jedinom predstavniku njegove zemlje u Premier ligi Engleske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Swansea je kasno sinoć otpustio menadžera Paula Clementa, nakon serije loših rezultata u prvih 17 kola Premier lige, zbog čega se klub nalazi na posljednjem mjestu tabele. No, Giggs, koji je ranije najavio da je zainteresovan da preuzme reprezentaciju Velsa nakon odlaska selektora Chrisa Colemana, ne vidi sebe u ulozi menadžera “labudova“.

“Razgovarao sam s njima ranije, još prije nego što će imenovati Boba Bradleyja, tako da nisam zainteresovan“, rekao je Giggs za britanske medije.

Clement je dobi otkaz nakon što je u posljednjih 11 utakmica doživio čak devet poraza, tako da se postavlja pitanje šta se desilo sa Swanseajem?

“Swansea je već niz godina jako dobro vođen klub. Igraju na pravi način i predstavljaju uhodan premierligaški tim. Ali, vidite kakve su ekipe u donjem dijelu tabele, svake godine je sve teže ostati u Premier ligi. Ostali su bez dobri igrača kakvi su Gylfi Sigurdsson i Fernando Llorente, koje očigledno nisu uspjeli zamijeniti. To je uvijek problem“, zaključio je Giggs.

Jedan od najboljih fudbalera Velsa svih vremena cijelu igračku karijeru proveo je u Manchester Unitedu za koji je tokom 24 sezone (od 1990. do 2014. godine) odigrao 963 takmičarske utakmice i postigao 168 golova. Osvojio je sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu, osim Lige Evrope. Za reprezentaciju Velsa nastupio je 62 puta uz 12 pogodaka, a za Veliku Britaniju igrao je četiri susreta na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. U proljeće 2014. godine kratko je bio menadžer Uniteda, nakon što je klub otpustio Davida Moyesa.