kvalifikacije za ep

Giggs se javno zahvalio našim komšijama: Hvala fantastičnim Hrvatima

giggs (1)

Spremni smo za veliku utakmicu, u ekipi nema ozlijeđenih igrača i suprotstavit ćemo Mađarima naš najjači sastav

U posljednjoj te ujedno odlučujućoj utakmici kvalifikacija za plasman na Euro 2020. Wales u Cardiffu dočekuje Mađarsku (utorak, 20.45 sati), a s minimalnom pobjedom i nova tri boda izborit će nastup na Evropskom prvenstvu. Preduslov za to naravno bila je pobjeda Walesa u gostima kod Azerbajdžana 2:0.

Nakon što je Hrvatska apsolvirala Slovačku postalo je jasno kako će pobjednik susreta Wales – Mađarska odlučiti o drugoj poziciji u grupi E. Walesu nikako ne igra neriješen rezultat jer bi u tom slučaju Slovačka pobjedom protiv Azerbajdžana preskočila Velšane i Mađare. Stoga je jasno zašto je okršaj u Cardiffu dobio naziv “utakmica godine za Wales”.

“Od srca hvala fantastičnim Hrvatima na pobjedi protiv Slovačke. Čestitam im što su izborili plasman na Euro. Nakon pobjede Hrvatske nad Slovačkom sve držimo u svojim rukama i ovisimo sami o sebi, a to je ipak najvažnije”, kazao je selektor Walesa Ryan Giggs, jedan od najvećih nogometaša te zemlje u istoriji, dodavši:

“Spremni smo za veliku utakmicu, u ekipi nema ozlijeđenih igrača i suprotstavit ćemo Mađarima naš najjači sastav. Moramo biti hrabri i puni samopouzdanja, vjerujem u svoje igrače i plasman na Euro.”