Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gilli, Delač i Miličević o Cimirotu: Na terenu radilica, van terena neprimjetan

page1

Mediji u Belgiji mnogo pažnje u posljednje vrijeme posvećuju Gojku Cimirotu. Novi fudbaler Standarda potvrdio je kvalitet na prvim utakmicama u Belgiji, te već na neki način potvrdio i epitet pojačanja. O Gojku su jučer za portal Standard-rouche.be govorili nekadašnji saigrač Matej Delač i trener Stephane Gilli.

– U Bosni mlađi igrači mnogo uvažavaju starije. On spada u red takvih, dosta je tih i van terena neprimjetan, rekao je Gilli.

Uz pohvale Omara El Kaddourija s kojim je dijelio svlačionicu u PAOK-u, a koji je kazao da je Cimirot od onih koji su hrabri i koji se ne skrivaju i kad je najteže, lijepe riječi kazao je i Matej Delač. Sa Cimirotom je igrao u timu Sarajeva.

– Bio je tad naš najbolji igrač i samo je bilo pitanje kada će otići u neki veći klub, opisao je hrvatski golman.

Danijel Miličević je podsjetio da je Cimirotov peh u reprezentaciji taj što igra na poziciji koja je rezervisana za Miralema Pjanića. Mišljenja je da za Cimirota uvijek mora biti mjesta u nacionalnom timu.

– Radi se o finom, pristupačnom mladiću. Dosta radi na terenu i jedan je od onih koji se najviše trude, kazao je Miličević.