Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Giroud: Chelsea je savršen klub za mene

chelsea

Francuski fudbaler Olivier Giroud je sinoć u posljednjim satima zimskog prelaznog roka u Engleskoj dres jednog londonskog kluba zamijenio dresom drugog kluba iz britanske prijestonice. Nakon što je pet i po godina igrao za Arsenal preselio je nekoliko kilometara dalje u Chelsea, klub za koji je kazao da je savršen za njega, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Osjetio sam da me menadžer stvarno želi i da želi da radi sa mnom. Htio sam da potpišem samo za Chelsea i ni za koga drugog. Moja želja je bila da ostanem u Premier ligi, a Chelsea je za mene savršen, jer čak mogu ostati u Londonu. Ipak, prvi razlog je sportski izazov, koji je uvijek bio moj prioritet. Ovdje imam sve kako bih bio sretan”, kazao je Giroud za britanske medije.

Za francuskog napadača Chelsea je velikom rivalu platio 18 miliona funti (oko 20,6 miliona eura), a imaće pravo nastupa i u Ligi šampiona, gdje se njegov novi klub u osmini finala sastaje s Barcelonom. Giroud je ove sezone za Arsenal postigao tri gola u šest utakmica Lige Evrope.

“Liga šampiona je velika stvar za fudbalera. Nema ništa iznad toga kada igrate za klub. Protiv Barcelone će biti dvije lijepe utakmice. Znamo njihov kvalitet i mislim da ćemo svi morati biti na 100 posto mogućnosti da bi ih prošli. U svakom slučaju biće veoma uzbudljivo i radujem se tim duelima”, zaključio je 31-godišnji francuski reprezentativac.

Giroud je u Arsenal stigao 2012. godine iz Montpelliera. Prethodno je igrao za Tours, Grenoble i Istres. Za “topnike” je odigrao 253 zvanične utakmice i postigao 105 golova. U dresu reprezentacije Francuske nastupio je 69 puta uz 29 pogodaka.