Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Giroud postigao gol o kojem priča cijeli svijet

giroud

Olivier Giroud zabio je nevjerovatan gol u pobjedi Arsenala protiv Crystal Palacea koji je odmah obišao svijet i izazvao divljenje miliona ljubitelja fudbala.

Francuz je u 17. minuti utakmice izveo tzv. “škorpiona” i petom preko svojih leđa pogodio mrežu za 1:0. Topnici su do kraja slavili sa 2:0.

Giroud je prilično smiren izašao pred novinare, kao da nije već prvog dana godine zabio možda i najljepši gol u 2017.

“Da, nije mi teško to reći, ovo mi je najljepši gol u karijeri. Mislim da sam morao zabiti taj gol da pomognem ekipi. Imao sam sreće, ali to je bilo jedino što sam mogao napraviti. Lopta je bila iz mene, pokušao sam ju udariti petom i imao sam sreće”, rekao je Giroud i dodao: “Od prve minute sam htio zabiti, osjećaj je bio sjajan. Lijepo je zbog mene, a i zbog ekipe da smo na ovaj način počeli godinu”.

Chelsea se nalazi na vrha tabele Premiershipa s 49 bodova, ispred Liverpoola s 43 boda. Slijede Arsenal (40), Tottenham (39), Manchester City (39), Manchester United (36), itd.

Za nogometaše u Engleskoj nema odmora i tri sljedeća dana na programu su utakmice 20. kola. Najzanimljivije susret igrat će se u srijedu kada na White Hart Laneu Tottenham ugošćuje Chelsea.