Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Glavaš: Podrška Robertu, ali je način izbora selektora van pameti

vlatko glavas

Bivši kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš izjavio je da novoizabranom selektoru ‘A’ selekcije Robertu Prosinečkom treba pružiti punu podršku, ali da se ne slaže s načinom izbora.

Prosinečki je danas izabran u užem krugu kandidata, u kojem se osim njega nalazio bh. strateg Amar Osim koji je najveće uspjehe u karijeri ostvario sa sarajevskim Željezničarom.

– Mislim da je način izbora selektora van pameti ali ako smo već izabrali Prosinečkog, onda čovjeku treba pružiti podršku, a moju ima. Međutim, želio bih istaći da sam uvijek bio za to da na funkcijama budu domaći treneri – rekao je Glavaš za Fenu.

Smatra da selektor mora biti vođa i osoba koja poznaje stvari oko Saveza i igrače, razumije mentalitet BiH ali dodaje da bez obzira na to podržava novog selektora.

– Podržavam Prosinečkog ali mislim da domaći treneri trebaju više raditi ne samo u reprezentaciji nego i u klubovima. Na kraju krajeva, slabo rade i naši treneri bilo gdje drugdje. Izabrali smo čovjeka, moju podršku ima – katko je kazao Glavaš.

Na kraju je izrazio nadu da će Prosinečki uspjeti odvesti reprezentaciju na evropsko prvenstvo.