Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nogometni genije

Gledam i ne vjerujem! Svi su se hvatali za glavu kad je Messi zabio

messi cudo betis

Nevjerovatni Argentinac postigao je hat-trick uz dva gola koji su čista nogometna genijalnost

Barca je u 28. kolu španske Primere slavila kod Betisa rezultatom 4:1, a susret je obilježio magični Lioknel Messi. Ekipa iz Seville igrala je sjajno, posebno u prvom dijelu. Betis je promašio nekoliko sjajnih prilika, dok je Barca u prvih 45 minuta uglavnom bila u defenzivi. No, Barca ima Messija.

Nevjerovatni Argentinac postigao je hat-trick uz dva gola koji su čista nogometna genijalnost.

Messi je najprije zakucao u rašlje iz slobodnjaka, da bi ubrzo postigao i drugi gol nakon fenomenalnog dodavanja Luisa Suareza za 0:2 na poluvremenu. Suarez je zabio treći gol za Barcu, a Betis je golom Lorena u 82. minuti uspio smanjiti na 3:1.

No, samo tri minute kasnije genij je opet pokazao zašto je, nije sramota reći, najbolji svih vremena.

Messi je dodao Rakitiću, ovaj mu je kratko vratio, a Argentinac iz prve, sa 16 metara nevjerovatnim udarcem lobovao golmana Betisa za konačnih 4:1. Pogledajte sada iz drugog ugla…

U tom trenutku cijeli stadion, svi navijači Betisa, ustali su na noge i aplauzom i ovacijama pozdravili su magičan potez nogometnog čarobnjaka.

Nisu se samo čudili navijači. Reakcija Betisovog golmana Paua Lopeza najbolje je dočarala što je Messi napravio, a i ostali igrači Barce i Betisa u nevjerici su se hvatali za glavu (naslovna slika) vidjevši jedan od najljepših golova u posljednjih nekoliko sezona.

Argentinski mag postao je prvi igrač koji je postigao pet golova direktno iz slobodnog udarca u pet najjačih liga Evrope i u Ligi prvaka ove sezone.

Zatim, dostigao je brojku od 601 postignutog gola za sve ekipe Barcelone. To su redom Barcelona (590), Barcelona B (6) i Barcelona C (5).

Messi je prestigao i Xavija. I to po broju ostvarenih pobjeda u Barceloni. Dok je nekadašnji veznjak katalonskog kluba imao 476 pobjeda u 767 utakmica (62 posto uspješnosti), Argentinac je dostigao brojku od 477 pobjeda u 674 utakmica što daje postotak od 71 posto dobivenih utakmica.

Povrh svega, Messi se novim hat-trickom izjednačio s Cristianom Ronaldom i po broju hat-trickova u španskom prvenstvu i sada obojica imaju po 34.