Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Godinama niko ne zna gdje je bivši igrač Reala i Barce, porodica odustala od potrage

Foto: Arhiv

Njegov nestanak traje već nekoliko godina, a ni njegova porodica ne zna gdje je. “Nismo se čuli od prije pandemije koronavirusa”, rekli su iz njegove porodice

Nizozemac Jeffrey Hoogervorst (39) nastupao je za mlađe selekcije Ajaxa, Real Madrida i Barcelone, a kasnije je bio igrač brojnih španskih niželigaša.

Svoj nogometni potencijal nikada nije mogao razviti zbog ovisnosti o alkoholu i drogama, a španski Relevo piše da danas niko ne zna gdje se nalazi.

Smatralo ga se talentom

Njegov nestanak traje već nekoliko godina, a ni njegova porodica ne zna gdje je. “Nismo se čuli od prije pandemije koronavirusa”, rekli su iz njegove porodice za Relevo.

Hoogervorst je trenirao kod Pepa Guardiole u drugom timu Barcelone, a o njemu se danas zna da je jedno vrijeme proveo u zatvoru zbog droge. Iz Nizozemske je otišao kada je postao punoljetan i htio je postati profesionalni nogometaš.

Njegovi tadašnji treneri govorili su kako je brutalan stoper s jedinstvenom građom za nogomet. U Realu je u to doba igrao s Danijem Parejom, Borjom Valerom i Estebanom Granerom, a nakon Reala je završio u Barceloni.

Gubi mu se trag

Ondje su se pojavili problemi s alkoholom i drogom, dolazio je na treninge pijan, a izlazio je i s Ronaldinhom. Prije 14 godina preselio je u Luanco, gdje je nastavio amaterski igrati nogomet. Paralelno je bio konobar te radio na recepciji u hotelu.

Prestao je igrati prije devet godina, a posljednje tri godine niko ne zna gdje se nalazi.

Provjereno se zna kako je prije dvije godine bio u zatvoru u Salamanci zbog problema s drogom. Nakon izlaska iz zatvora gubi mu se svaki trag, a društvene mreže ne koristi od 2018. godine. Prijatelji koji su se javili Relevu rekli su kako su odustali od njega te da nemaju pojma gdje je, prenosi Index.