Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Gojak i Hajrović s Dinamom završili posao u Gruziji, ljepotica PSV-a i Basela

hajrovic

Za Dinamo je cijeli meč odigrao Izet Hajrović koji je asistirao kod prvog gola, dok je Amer Gojak zamijenjen u 86. minuti

U drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka u utorak se odigralo pet utakmica i samo jedna je završena bez golova, a to je bio duel Olympiacosa i Viktorije Plzen.

Dinamo Zagreb je u Tbilisiju tek u drugom poluvremenu “završio posao”, pošto su Mislav Oršić u 67. minutu, odnosno Bruno Petković u 78. minutu iz penala, donijeli “Modrima” veoma važnu pobjedu pred revanš u hrvatskoj prijestonici. Za Dinamo je cijeli meč odigrao Izet Hajrović koji je asistirao kod prvog gola, dok je Amer Gojak zamijenjen u 86. minuti.

Kopenhagen je na gostovanju u Velsu kod TNS-a slavio sa 2:0. Golove su postigli Sotiriou u 18. i Skov u 61. minuti utakmice.

Možda i najdinamičniji duel odigrali su PSV i Basel, a Bruma je holandski tim doveo do vodstva već u prvoj polovini prvog poluvremena, da bi rezultat poravnao Albian Ajeti u nadoknadi vremena prvog poluvremena.

Basel je imao momentum poslije tog postignutog pogotka i dobru igru su prenijeli i u drugih 45 minuta, pa su preko Omara Alderetea došli do potpunog preokreta. Ipak, PSV nije mogao da dozvoli Baselu da pobedom napusti “Philips Arenu”.

Lammers je tako u 89. minutu donio novo izjednačenje, da bi potpuni preokret i pravu ludnicu među navijačima “Philipsovaca” stvorio Malen u drugom minutu sudijske nadoknade, pa će PSV putovati u Švicarsku sa golom prednosti.

U posljednjem meču koji se u utorak uveče odigrao, akteri su bili fudbaleri kiparskog APOEL–a i crnogorske Sutjeske. APOEL je preko Tomasa De Vincentija došao do važne pobjede, pošto je u 42. minutu pogodio iz penala.

Stefan Nikolić je mogao da “zapali” Stadion kraj Bistrice u 69. minutu utakmice, ali je on jedanaesterac promašio. Sutjeska će tako otići u Nikoziju sa golom zaostatka, pa će pred sobom imati veoma težak zadatak.