Gojak: Za A tim ću zaigrati kada procijeni selektor Prosinečki

amer gojak

Dinamo je i ove sezone na čelu HNL-a. Modri igraju najbolji fudbal u susjedstvu dosad, a jedan od najboljih igrača tima je Amer Gojak. Bh. reprezentativac vjeruje da će Dinamo ponovo na tron, a najvećeg konkurenta vidi u:

– Tek smo odradili četvrtinu prvenstva i teško donositi neke zaključke. Hajduk je na početku bio u krizi, evo Rijeka sada ne zna dugo za prvenstvenu pobjedu, Lokomotiva gura jako dobro, Gorica je i dalje veliko iznenađenje. Opet, mislim da u HNL-u sve zavisi samo o nama, imamo širinu klupe, visoku kvalitetu i odlično smo ušli u sezonu, rekao je Gojak.

Rijeci su već pobjegli na plus sedam, a Hajduku na 10 bodova. HNL ove sezone ipak za nijansu slabiji nego prošle godine.

– Ne, mislim da smo mi kvalitetniji u odnosu na druge. Odradili smo odlične pripreme, novopridošli igrači su se brzo uklopili, sve se to vidi i na prvenstvenoj ljestvici. Ali ne mislim kako je HNL danas slabiji nego prošle sezone, podajetio je Gojak.

Robert Prosinečki proteklih je dana najavio da bi ga mogao zvati za reprezentativne akcije u novembru.

– Poštujem stav selektora i njegov dogovor sa selektorom mlade reprezentacije. Ako je procjena da ću više pomoći protiv Portugala, ja sam spreman. Idemo probati iskoristiti priliku, plasirati se na veliko takmičenje s mladom reprezentacijom, a za seniore ću zaigrati kada Prosinečki procijeni da je vrijeme. Laska mi što me vidi kao reprezentativca u novembru, ali do tada ima vremena. U karijeri sam uvijek išao korak po korak, to je jedini ispravan put. Nema preskakanja stepenica, a moje vrijeme tek dolazi, završio je Gojak.