Gojak: Za Bosnu i Hercegovinu uvijek punim srcem

gojak

Ove sezone to je druga priča. Ali, prošle sezone sam bio povrijeđen, nisam prošao ni pripreme, propustio sam dio sezone, nisam bio pravi. Sad je sve bilo kako treba, povrede su me zaobišle, odradio sam odlične pripreme. Trenutno je sve super, izjavio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak za Sportske novosti. Cimer mu je Dani Olmo. Baš su njih dvojica bili, uz Budimira, glavni detonatori pobjede u Astani. Pričaju li u sobi prije utakmice o onome što ih čeka na terenu?

– Dobro se razumijemo i na terenu i izvan njega, trebamo se samo nastaviti. Asistirao sam mu u Kazahstanu. Da, bio je to dio dogovora, rekao mi je: “Brate, daj vidi me, asistiraj mi.” I dodao sam mu. Uvijek gledam gdje je on, kad god je u dobroj poziciji ja mu proslijedim loptu.

Proljeće u Evropi?

– Ako prođemo i u Ligu prvaka želimo prezimiti u Evropi, zašto to ne bi bilo moguće. Ovo je Dinamo i pred nama su samo najviši ciljevi. Uostalom, igrali smo već Ligu prvaka, mnogi od nas, naravno da nam je to veliko iskustvo, da smo izvukli neke pouke od posljednjih nastupa.

Očekuje i poziv Roberta Prosinečkog, selektora A reprezentacije BiH…

– Gledajte, ja još igram za U-21 reprezentaciju, imamo sad važne utakmice u septembru, ako pobijedimo imamo šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Uvijek za BiH igram punim srcem i dajem maksimum, svejedno za koju reprezentaciju. Nije mi bitno ni gdje igram, samo da igram za BiH, svejedno za U-21 ili A. Mlad sam još, strpljiv, a nekad je i dobro ići korak po korak, ne preskakati stepenice, zaključio je Gojak.