Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emiliano Martinez

Golman Aston Ville sinoć je dobio dva žuta kartona, ali nije isključen. Bilo je po pravilima

martinez
Foto: Screenshot

Aston Villa je imala sreće što je pravilo takvo jer je Martinez u petoj seriji odbranio i penal Benjaminu Andreu te tako postao junak engleskog kluba

Aston Villa prošla je u polufinale Konferencijske lige boljim izvođenjem jedanaesteraca od Lillea. Francuski klub u uzvratnoj je utakmici na domaćem terenu bio bolji 2:1 pa se s ukupnih 3:3 pristupilo izvođenju udaraca s bijele tačke. Na samom startu raspucavanja dogodila se jedna neobična situacija.

Naime, golman Aston Ville Emiliano Martinez odbranio je jedanaesterac Nabilu Bentalebu te se neposredno nakon toga okrenuo prema navijačima Lillea i počeo ih ušutkavati.

Neobična situacija

Sudac Ivan Kružliak procijenio je da je Martinez otišao predaleko pa mu je dodijelio žuti karton.

Tu je krenula pomutnja. Martinez je već dobio žuti karton u prvom poluvremenu pa mu je ovo bila druga opomena. Svi su samim time zaključili da je argentinski golman isključen te da mora napustiti teren.
Ipak, to nije bio slučaj.

Ovu situaciju možete pogledati OVDJE

Pravila kažu da u raspucavanju ne vrijede žuti kartoni koje je igrač dobio tokom 90 ili 120 minuta utakmice. Stoga, da bi došlo do isključenja u raspucavanju, igrač bi morao tokom izvođenja jedanaesteraca dobiti dva žuta ili direktni crveni karton.

To pravilo kao da nije znao ni sam Martinez, koji se čudio nakon dobivenog žutog kartona i izgledao je kao da mu nije jasno je li isključen.

Aston Villa je imala sreće što je pravilo takvo jer je Martinez u petoj seriji odbranio i penal Benjaminu Andreu te tako postao junak engleskog kluba.