Engleska

Golman Joe Hart napušta Burnley

joe hart (1)

Hartova karijera krenula je silaznom putanjom, nakon blistavih trenutaka u Manchester Cityju gdje je bio dio tima koji je osvojio titulu šampiona Engleske 2012. i 2014. godine

Fudbalski klub Burnley neće produžiti ugovor sa bivšim čuvarem mreže engleske reprezentacije 33- godišnjim Joeom Hartom, objavili su britanski mediji, prenosi Anadolu Agerncy (AA).

Hartu, koji je stigao u Burnley 2018. godine iz Manchester Cityja za 3,5 miliona funti (3,9 miliona eura), aktuelni ugovor ističe na kraju tekućeg mjeseca. Mjesto na golu izgubio je u decembru iste godine, nakon domaćeg poraza od Evertona rezultatom 1:5. Od tada je upisao samo tri nastupa, sve u kup utakmicama. Nick Pope (28) trenutno je broj jedan u Burnleyju, a Bailey Peacock-Farrell (23) mu “čuva leđa“.

Hartova karijera krenula je silaznom putanjom, nakon blistavih trenutaka u Manchester Cityju gdje je bio dio tima koji je osvojio titulu šampiona Engleske 2012. i 2014. godine. Također, čak četiri puta je proglašavan za najboljeg golmana Premier lige, a za reprezentaciju Engleske branio je 75 puta.

Međutim, dolaskom Josepa Pepa Guardiole 2016. godine na klupu “građana“ jasno mu je stavljeno do znanja da nema zagarantovano mjesto u timu.

Hart, koji će možda biti na klupi za ponedjeljak u duelu upravo protiv bivšeg kluba Cityja, prije dolaska u Burnley bio je na posudbama i Torinu i West Ham Unitedu. Tokom karijere branio je još za Shrewsbury Town, Tranmere Rovers, Blackpool i Birmingham City.