Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Golmanu ponudio stan i kćerku da ostane u klubu

milan borjan

Srđan Mitić Brada, ekonom niškog Radničkog, proslavio se nakon što je pokušao učiniti sve kako bi nagovorio golmana  Milana Borjana (27) u klubu. Mitić mu je tako ponudio svoju kćerku Milicu i stan! Svoju je ponudu napisao na komad papira i zalijepio na ploču u svlačionici…

“Dao sam mu porodičnu  ponudu, više od toga za svoj voljeni klub nisam mogao učiniti”, rekao je Srđan Mitić Brada u razgovoru za beogradski Alo i pojasnio:

“Naravno da je sve to bila šala. Realno, znao sam da neće prihvatiti da postane moj zet… Ali, da je pristao, morao bih ga primiti u porodicu, dati mu ruku svoje kćeri. Još bi me i bacio u trošak. Srećom, svi znaju da sam šaljivdžija, pa mi nitko od njih nije zamjerio.”

Dobra se šala svidjela i Borjanu, ali svadbe ipak neće biti. Nesuđenu suprugu, Bradinu kćer Milicu, nije stigao upoznati…

“Brada je fenomenalan čovjek i takvo što samo on može napraviti! Vidio sam njezine fotografije na društvenim mrežama i moram priznati da je stvarno lijepa djevojka. Nažalost, moram odbiti njegovu ponudu – imam djevojku, a u ovom trenutku mi je odlazak u inostranstvo prioritet…”, kazao je Milan Borjan. Inače, Borjan je rođen u Kninu 1987. godine, a s porodicom  je 1995. otišao iz Hrvatske. Odselili su se u Kanadu, pa danas ima kanadsko državljanstvo i brani za njihovu reprezentaciju. Od 2004. do 2009. bio je u Argentini, prvo u Boca Juniorsima, potom u urugvajskom Nacionalu iz Montevidea, te River Plateu i Quilmesu. U Sivassporu je bio od 2009. do 2011., a prošlu je sezonu branio za Ludogorec.

“Srećom, moja me djevojka dobro poznaje i jasno joj je kako je sve ovo bila šala. Nije bilo nesporazuma niti problema”, kazao je za kraj Borjan.