Golovima Ubiparipa i Šarčevića Tuzla City slavio protiv Krupe

tuzla-city_krupa_nogomet

U okviru 11. kola Premijer lige BiH, danas je na stadionu Tušanj ekipa Tuzla Cityja pobijedila Krupu rezutatom 2:1 (1:0).

Trener domaćih Slobodan Starčević prvi put se našao “kontra” bivšeg kluba, kojeg je prije tri godine uveo u Premijer ligu, ali mu to nije smetalo da upiše pobjedu za svoju novu ekipu.

Tuzla City je u vodstvo doveo Ubipaprip u 25. minuti na asistenciju Nukića, postigavši debitantski gol u dresu novog kluba.

Drugi gol u 55. minuti postigao je Šarčević, a ovoga puta asitent je bio Ubiparip, koji je pokazao da je veliki dobitak za Starčevićevu ekipu.

U 66. minuti pogriješio je golman domaćih Fejzić, ali njegov „poklon“ nije iskoristio Golubović promašivši nebranjeni okvir gola.

Ispravio je, međutim, ovaj propust tri minute kasnije, kada je ponovo loše reagovala odbrana Tuzlaka, što je Golubović iskoristio da dovede utakmicu u potpunu neizvjesnost.

Sve je mogao riješiti Crnkić u 86. minuti, ali sa pet metara nije uspio zatresti mrežu.

Na njegovu i sreću domaće ekipe, gosti nisu imali snage da uzvrate, tako da su „plavi“ trećom pobjedom napravili prodor ka sredini tabele, istovremeno nanijevši Krupi treći prvenstveni poraz.

Tuzla City u 12. kolu dočekuje Široki, dok Krupa ide u goste Čeliku.