Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gomis se onesvijestio tokom utakmice, pa odigrao cijeli meč (VIDEO)

homis

Šokantne scene stižu iz Istanbula gdje je domaćin Kasimpasa pobijedio fGalatasaray 2-1. U glavnoj ulozi, nažalost, bio je poznati francuski napadač Bafetimbi Gomis (32). Gostujuća zvijezda srušila se usred utakmice!

Gomis je ostao bez svijesti u sedmoj minuti zbog niskog krvnog pritiska i pao na teren. Nastala je panika, stigli su brzo i doktori, a i sam Bafetimbi je došao sebi i – nastavio igrati do kraja utakmice (?!), pišu 24sata.

Odigrao je svih 90 minuta, trener Fatih Terim nije ga poštedio.

Skandalozna je odluka medicinske službe turskog giganta, posebno kada se zna Gomisu ovo nije prvi ovakav pad.

Zadnji put mu se to dogodilo prije gotovo dvije godine – 5. marta na utakmici Tottenhama i Swanseaja. Na White Hart Laneu Gomis je u sedmoj minuti pao u nesvijest i srušio se na teren.

Odmah je utrčao liječnički tim, a Francuz je ipak došao svijesti, ali je iz igre izašao na nosilima i s maskom za kisik na licu uz veliki aplauz s tribina!

– Sve je u redu s Gomisom. Već neko vrijeme ima problema s niskim krvnim pritiskom. Svjesni smo njegove historije, ali bio je dobro kada je izašao, štoviše htio je i nastaviti utakmicu – rekao je nakon utakmice Garry Monk, njegov tadašnji menadžer u klubu.

https://youtu.be/xlDeYQfG3XQ

Zdravstvenih poteškoća tokom utakmice imao je i u Francuskoj. U vrijeme dok je igrao u Lyonu igrač se rušio čak tri puta u razdoblju između augusta i oktobra 2009. godine.

– Cijeli život ima ovih problema i to je jednostavno nešto s čim mora živjeti. Prošao je sve moguće medicinske provjere, ovo je prvi puta da mu se ovako nešto dogodilo otkad je u klubu – dodao je tada Monk.

Inače, bivši klub Igora Tudora poveo je u 37. minuti preko Rodriguesa, Diagne je u 45. izjednačio iz penala. Do pobjede Kasimpasa stiže u 80. minuti preko Koite.

Poslije 22 kola, Bašakšehir je lider sa 46 bodova, po 44 imaju Galata i Fenerbahče.